Аграрії з осені законтрактували внесення ЗЗР агродронами на весь сезон-2023

Весняно-польові роботи вже в розпалі. Агровиробники готуються до етапу внесення ЗЗР, водночас активно обговорюють потребу використання дронів-обприскувачів. Сервісні компанії, які надають послуги з внесення ЗЗР агродронами, зі свого боку повідомляють про ажіотаж серед постійних клієнтів, які ще з минулої осені законтрактували внесення на весь сезон-2023.

Про це повідомили представники групи компаній DroneUA під час зустрічі партнерів і клієнтів агронапряму, яка відбулася у Міжнародному центрі з точного землеробства AgriLab.

У компанії відзначають, що через непросте фінансове становище агробізнесу, питання економії та оптимізації витрат зі збереженням урожайності стає першочерговим. Результати попередніх сезонів зарекомендували дрони як ресурсоощадний інструмент, що має місце в техпарку кожного господарства. До того ж інвестиції в один дрон окупаються за сезон із земельним банком від 100 га.

Якщо ж говорити про тенденції українського ринку, то з кінця 2022 року відбулося збільшення попиту на дрони саме серед агровиробників, які формують власний флот дронів. 

Валерій Яковенко, співзасновник і керуючий партнер ГК DroneUA

Минулий сезон був неймовірно важким для кожного з нас. Попри те, що досягнення планових показників роботи стало неможливим, ринок все ж вистояв. А ринок робототехніки навіть продемонстрував ріст — дронами-обприскувачами обробили на 20% більше площі (близько 1,2 млн га), аніж 2021 року. І це є ознакою потужності, витривалості та системності роботи кожного аграрія, кожного, хто працює у сфері високих агротехнологій. У 2021 році Україна стала найшвидшою в підкорені роботизованих технологій у світі. А в 2022 році, попри надскладні умови, сформувала 40% загальноєвропейського ринку робототехніки. Усі ці наші спільні досягнення заряджають і дають розуміння того, що незважаючи на складну ситуацію, ринок рухається далі, й це лише початок. Цьогоріч ми будемо працювати ще краще, більш системно та якісно. 

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *