Будівництво інтермодального сухого порту на Закарпатті розпочнеться у червні

На початку червня 2024 року розпочнеться будівництво інтермодального «сухого порту» Horonda Platform в Закарпатській області, повідомляє пресслужба NSV Group.

10 квітня представники NSV Group та міністр бізнесу Італії Адольфо Урсо зустрілися для обговорення українсько-італійського інноваційного логістичного центру Horonda Platform.

Під час зустрічі сторони домовилися визначити стратегію щодо залучення італійського бізнесу до розбудови індустріального парку. У перспективі — створення італійського селища поряд з Horonda Platform.

«Ми задоволені результатами зустрічі. Упевнені, що спільні зусилля українських та італійських партнерів сприятимуть створенню інноваційного логістичного центру, який стане не лише символом співпраці двох країн, а й важливим фактором розвитку обох економік. Віримо, що зможемо залучити ще більше італійських бізнесменів до участі у створенні індустріального парку», — зазначив керівний партнер NSV Group Микола Шаповалов.

Читайте також: Термінал ВІЛІЇ планує наростити перевалку зерна і добрив до 700 тис. т на рік

  • У серпні 2023 року стало відомо, що планується будівництво «сухого порту» в Горонді Закарпатської області. Завдяки перевантажувальним можливостям із широкої колії (1520 мм) на вузьку (1435 мм), а також складським приміщенням і контейнерним рішенням проєкт покращить потік українського зерна та соняшникової олії до Європейського Союзу.
  • В Румунії поблизу кордону з Україною у квітні 2024 року завершили будівництво найбільшого у Європі перевантажувального терміналу, максимальна проєктна потужність якого складає 3 млн т.
  • На контейнерному терміналі «Мостиська» (Мостиська Драй Порт) будують третій майданчик, який надасть додаткові оперативні можливості та збільшить вантажообіг терміналу. Його планують відкрити у 3 кварталі 2024 року.

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *