Kernel використовує штучний інтелект для прогнозування фаз розвитку кукурудзи та соняшнику

Kernel цього року почав використовувати ШІ-модель прогнозування фаз розвитку кукурудзи та соняшнику. Це власна розробка компанії, яка забезпечує можливість більш точно планувати захист рослин та оптимізувати навантаження на техніку.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на допис на facebook сторінці Kernel.

Під кожну з культур використовують окремий підхід і тренують окрему ШІ-модель на базі великої кількості погодних та інших даних, таких як: 

  • сума ефективних температур з дати посіву;
  • сума опадів з дати посіву;
  • сонячна радіація;
  • географічне розташування поля;
  • характеристики гібрида;
  • кількість днів після посіву;
  • погодні умови на період посіву.

Модель навчається також на оглядах, які агрономи зробили за допомогою власного мобільного застосунку Scouting за минулі роки. Наприклад, за три роки фахівці оглянули кукурудзу більш ніж 40 тисяч разів по всіх фазах. Критичні – були відмічені 3 тисячі рази. Завдяки цьому ШІ-модель максимально ефективно прогнозує розвиток культур у сезоні та дає можливість моделювати сценарії на наступний рік. 

В компанії очікують, що даний інструмент допоможе агрономам більш якісно будувати технологічні стратегії, швидше реагувати на події у полях, зважаючи на розвиток посівів під впливом погодних умов та інших факторів.

Наразі в Kernel працюють над розширенням можливостей ШІ-моделі. В планах аналізувати, наскільки вчасно вносили різні засоби захисту рослин і як це вплинуло на врожайність. У підсумку ця робота повинна позитивно відобразитись на врожайності та оптимізувати витрати завдяки максимально ефективному використанню кожного дня сезону.

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *