Аграрії фіксують завчасне висихання гороху, агрономи не знайшли пояснення

Цього року практично по всій території України горох на етапі цвітіння просто почав засихати, і це може вплинути на врожайність.

Про це розповів регіональний менеджер по Центральному регіону компанії NPZ Україна Максим Свириденко під час Всеукраїнського Дня поля аграрних інновацій.

«Горох цього року дуже постраждав по всій Україні. Причина поки невідома, але є така думка, що це наслідок пилових дощів із піском з пустелі Сахара. Ще один варіант — відразу після посіву гороху пішли проливні дощі, що призвело до значного ущільнення ґрунту, і рослині не вистачило кисню. Є зони, де проходили зливи, а нестача кисню для всіх ярих культур — це велика проблема», — зазначає Максим Свириденко. 

Проте аграрії розповідають, що в окремих областях навесні великих злив не було, але все одно мають таку ж проблему з горохом.

Щодо врожайності, за словами Максима Свириденка, зараз ще складно щось сказати: «Взагалі урожайність гороху важко спрогнозувати до його збирання. Торік горох від компанії NPZ давав 43 ц/га. Цього сезону ми бачимо, що кількість стручків менша, але боби якісніші та мають більшу масу 1000 насінин порівняно з минулим роком».

Людмила Лебідь, AgroPortal.ua

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *