Агрохолдинг Cygnet отримав від проєкту USAID 15 вагонів-зерновозів

Проєкт USAID “Економічна підтримка України” доставив 15 вагонів-зерновозів Cygnet Agrocompany – агрохолдингу, який вирощує зернові та олійні культури у Вінницькій та Житомирській областях. Цими вагонами компанія транспортуватиме зерно зі своїх елеваторів до чорноморських портів України.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на допис на facebook сторінці USAID.

Компанія очікує, що використання цих вагонів допоможе збільшити експорт зерна, оптимізувати витрати на логістику та зменшити кількість орендованих вагонів. 

Cygnet завжди орієнтувався на залізничний транспорт як основний спосіб транспортування зерна. Оскільки у компанії не було власного вагонного парку, то у високий сезон – коли вартість перевезення зерна у вагонах досягала піку та коливалась – підприємству доводилось  періодично зупиняти відвантаження в очікуванні зниження цін. Тепер, із власним парком, компанії не доведеться зупиняти процес.

Повномасштабне вторгнення у 2022 році і закриті порти змусили Cygnet розвивати альтернативні шляхи експорту. Після розблокування зернового коридору, компанія повернулась до традиційних каналів продажу.

«У нашому арсеналі власних вагонів до цього не було. Але щодо експорту ми орієнтувались на залізничний шлях – користувались послугами експедиторів в Укрзалізниці. Звісно, треба розуміти, що поява вагонів – це не означає, що ми 100% нашої продукції перевеземо лише ними. Але тепер ми будемо оперативніше відвантажувати зерно, зменшимо вартість та час відвантаження в порти», – говорить Ігор Шилюк, генеральний директор агрохолдингу «Сігнет». 

Допомога агрокомпаніям надається в межах Ініціативи стійкості сільського господарства України («AGRI-Україна»), яку USAID започаткувало в 2022 році з метою зміцнення українського аграрного експорту та пом’якшення глобальної кризи продовольчої безпеки, що загострилася внаслідок війни.

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *