Ціни на помідори зростають третій тиждень поспіль

Тенденція зростання цін на помідори в Україні зберігається вже третій тиждень поспіль. Основною причиною, що провокує подорожчання цієї продукції, за словами експертів ринку, є досить різке скорочення пропозиції цієї продукції в місцевих комбінатах. Додатково, через несприятливі погодні умови багато фермерів втратили значну частину врожаю ґрунтових томатів.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на EastFruit.

За словами учасників ринку, зважаючи на обмежену пропозицію, попит на тепличні помідори залишається високим, завдяки чому виробники поточного тижня вкотре підвищили відпускні ціни. У результаті, сьогодні ціна на ці овочі озвучується в межах 40-55 грн/кг ($0,97-1,34/кг), що в середньому на 12% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

В першу чергу, ситуацію, що склалася, учасники ринку пояснювали активним попитом на томати третій тиждень поспіль. Водночас пропозиція цієї продукції на ринку поступово скорочувалася через сезонний фактор. Вибірки в комбінатах були малооб’ємними й нестабільними, відвантаження з літніх теплиць і відкритого ґрунту практично не здійснювалися.

Варто зазначити, що наразі помідори в Україні вже надходять у продаж у середньому у 2,4 раза дорожче, ніж наприкінці серпня 2023 року. При цьому аналітики ринку не виключають подальшого зростання цін у цьому сегменті в міру скорочення вибірок у місцевих господарствах.

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *