На Одещині викрили експортера зерна, який не сплатив 100 млн грн податків

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно фінансового директора підприємства за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

Слідство встановило, що обвинувачена не включила у податкову звітність за I півріччя 2024 року частину отриманого прибутку від експорту 75 тис. т пшениці, кукурудзи, соєвих бобів та ячменю. Продукція експортувалася морським шляхом до Індії.

«Кількість фактично проданої продукції та дохід фірми були значно більшими, ніж офіційно відображені в податковій декларації. Відповідно, сума податків та інших обов’язкових платежів повинна була сплачуватись більша. Внаслідок таких неправомірних дій до держбюджету не надійшло понад 97 млн грн податків», — підрахували у прокуратурі. 

І додали, що наразі забезпечено відшкодування завданих державі збитків у повному обсязі.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *