Полтавазернопродукт розвиває зрошення на Полтавщині: успіхи та виклики

ТОВ ІПК “Полтавазернопродукт” активно працює над розвитком зрошувальних систем у межах Градизької зрошувальної системи, що на Полтавщині. Це об’єднання водокористувачів “ГРАДИЗЬКА” має потенціал забезпечити полив на площі понад 8 тисяч гектарів, з яких наразі під зрошенням знаходяться 6,7 тисяч гектарів.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на допис на facebook сторінці Наша АСТАРТА.

Щороку аграрії проводять реконструкцію зрошувальної системи, замінюючи старі металеві трубопроводи на пластикові, а також облаштовують майданчики для підключення дощувальних машин. 

«Ми оперативно реагуємо на будь-які несправності, відновлюємо роботу насосних станцій і зрошувальних систем», – зазначають у компанії.

Цього року Полтавазернопродукт вирощує цукрові буряки, гібридну кукурудзу та сою на площах, які знаходяться під зрошенням, загальною площею майже 1050 гектарів. Відновлення зрошувальної системи в агрофірмі почалося ще у 2015 році, коли на площі 300 гектарів запровадили крапельний полив. З того часу компанія модернізувала 1,5 км державного каналу та запустила дві насосні станції.

Наразі у роботі 8 дощувальних машин, які обслуговують 15 гідротехніків. Для забезпечення їхньої ефективної роботи компанія відновила та побудувала за рік близько 10 км комунікацій.

Полтавазернопродукт залишається єдиною агрофірмою агропромхолдингу Астарта-Київ, яка займається зрошенням, та активно працює над подальшим розширенням площ під зрошенням.

«Придбання дощувальних систем та розширення поливних площ — сьогодні необхідність для аграріїв. Цей напрямок цікавий та перспективний, тож будемо його розвивати. Ми готуємо себе до тривалого марафону заощадження ресурсів та стійкості як виробника. Ставимо перед собою мету — попри всі обставини підвищувати ефективність нашої діяльності», – зауважила Наталія Гомон, генеральний директор Полтавазернопродукт.

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *