Атаки рф на порти Чорноморського регіону свідчать про системність нападів на зернову безпеку світу, – Генпрокурор

За фактами обстрілів зернової інфраструктури та захоплення інших обʼєктів армією рф розслідується 248 кримінальних проваджень, які охоплюють 432 епізоди, розповів в ефірі телемарафону Генпрокурор Андрій Костін.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на допис на facebook сторінці Офісу Генерального прокурора.

Генеральний прокурор та керівниця розслідуваннями міжнародних злочинів, вчинених в Україні, від Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду Бренда Голліс оглянули місця російських обстрілів в Одесі, зокрема обʼєкти портової інфраструктури. Також цього тижня команда МКС відвідала Харківщину і Сумщину.

Лише в Одесі та на Одещині зафіксовано 21 масований обстріл портової та аграрної інфраструктури, внаслідок яких 6 осіб загинули, 30 отримали поранення. Мова не лише про атаки на великі порти, такі як в Одесі, Чорноморську та Південному. Атак зазнали фактично всі порти чорноморсько-дунайського басейну — Рені, Ізмаїл, Усть-Дунайськ та Білгород-Дністровський. Внаслідок цих обстрілів, зокрема, була поставлена під загрозу стабільність постачання зернової продукції з України за нашими зобов’язаннями.

«Дуже важливо, що команда МКС, яка постійно знаходиться в Україні, виїжджає саме на місця, де вчиняються воєнні злочини, і спілкується як з потерпілими, так і з командами слідчих, прокурорів, з представниками органів державної влади, підприємств, які також потерпають від цих атак.

Ми маємо спільне розуміння, що атаки на зернову інфраструктуру відбулися абсолютно на усі порти Чорноморського регіону — це говорить про системність нападу росії на зернову безпеку світу», – розповів Костін.

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *