Аграрії потребують єдиного механізму отримання дозволів на польоти агродронами

Цьогоріч потреба аграріїв у оптимізації виробництва стає актуальнішою, ніж будь-коли. Зважаючи на стрімке подорожчання ресурсів, виникає необхідність скоротити їх витрати в кожній агрономічній операції, зокрема, й у проведенні захисту посівів, що потребує значної кількості ЗЗР, води, пального. Передові розробки дозволяють знизити обсяги потрібних ресурсів, і в той же час підвищити якість проведення операції.

Про це розповіли експерти компаній DroneUA під час польової демонстрації агродронів на Київщині. 

«Зважаючи на численні переваги агродронів XAG, вони критично необхідні аграріям у цьому сезоні. Відтак, потрібне напрацювання єдиного механізму отримання дозволів на польоти агродронами, що спростить і прискорить процес внесення ЗЗР. Минулого року такий механізм було створено між Міністерством аграрної політики та Міністерством оборони України, завдяки чому агродрони могли літати, й сезон відбувся», — говорить бренд-менеджер XAG Володимир Огійчук. 

За його словами, вже проведено кілька зустрічей з профільною асоціацією УКАБ і Міністерством аграрної політики України щодо повторного напрацювання такого механізму.

«Працюємо над можливістю працювати агродронами в сезоні-2023 для вчасного виконання захисту посівів, отримання запланованої врожайності культур і підтримки економіки України та продовольчої безпеки світу», — зазначає Володимир Огійчук. 

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *