Площі технічних конопель наступного року можуть сягнути 8 тис. га

Українські аграрії все частіше стали вирощувати коноплі в промислових цілях. Це може позитивно вплинути на розвиток суміжних галузей — харчової, легкої та целюлозно-паперової промисловості.

Про це заявив директор Департаменту аграрного розвитку Міністерства аграрної політики та продовольства Ігор Віштак, повідомляє пресслужба міністерства. 

«Вирощування конопель у промислових цілях стало можливим після прийняття закону про медичний канабіс. Промислові коноплі — це також безліч продуктів із доданою вартістю — харчова, легка. целюлозо-паперова та інші галузі промисловості», — зазначив Ігор Віштак.  

Він додав, що, за експертними оцінками, площі конопель уже наступного року можуть зрости до 8 тис. га.

Ігор Віштак розповів, що з прийняттям закону промислові коноплі стали цікавими для українських агровиробників. Зміни в законодавстві дають можливість сільськогосподарським підприємствам відкрити для себе знову нішеву галузь агровиробництва — промислове коноплярство, оскільки коноплі для промислових цілей стають практично звичайною сільськогосподарською культурою, для вирощування якої уже не потрібно буде мати ліцензії чи квоти. 

Актуально й те, що культивування конопель сприяє аерації ґрунтів і очищенню їх від важких металів — цинку, міді та свинцю. 

До того ж в Україні найкращі сорти промислових конопель з усього світу. Завдяки науковій базі Україна також має всі шанси бути передовою країною і у селекційній роботі. Крім того, ще 11 приватних агропідприємств займаються вирощуванням насіннєвого матеріалу конопель.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *