Нова версія законопроєкту про збільшення податків: коли очікувати ухвалення

Робоча група у Верховній Раді напрацювала нову версію законопроєкту про підвищення податкових ставок (№11416-д) до повторного першого читання.

Про це повідомив народний депутат від фракції «Голос», перший заступник керівника Комітету ВР з питань податкової та митної політики Ярослав Железняк у Telegram.

За його інформацією, у документі збережеться підвищення військового збору (ВЗ) з 1,5% до 5%, установлення його в розмірі 1% від доходу для платників єдиного податку ІІІ групи та на рівні 10% мінімальної зарплати — для платників єдиного податку І, II груп, а також норма про підвищення ставки податку на прибуток фінустанов з 18 до 25%.

«Єдине, хочуть додати оподаткування банків (але тут категорично проти НБУ і Мінфін. Сказали, що будуть навіть два пункти щодо банків у оновленому меморандумі МВФ). Я ще запропонував замінити частину підняття ВЗ на ПДВ, але проти Мінфін», — розповів він. 

У законопроєкті також збережено авансові внески для мереж АЗС і щомісячне звітування про ПДФО, це пропонується для запровадження економічного бронювання.

Железняк зазначив, що прогноз надходжень від цього законопроєкту до держбюджету-2024 збережено на рівні 30 млрд грн, а в разі ухвалення норми про 50% податок на прибуток банків — близько 57 млрд грн.

Він також зазначив, що 16 вересня документ планує розглядати комітет парламенту, а друге читання, ймовірно, буде ближче до середини жовтня, тому багато зміниться.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *