На Львівщині планують накопати 1 млн т цукрових буряків

Львівщина поточного року збільшила посівні площі під цукровим буряком до 16,1 тис. га, що на 9% більше порівняно з минулим роком.

Про це говориться у повідомленні Львівської ОВА.

Як зазначається, вирощування буряків зосередили в Золочівському, Львівському, Стрийському та Червоноградському районах, а основним виробником є ПП «Західний Буг», яке забезпечує понад 70% від обсягу виробництва цукрового буряку. Загалом цукрові буряки вирощують 20 сільгосппідприємств області.

За останні п’ять років площі під цукровим буряком збільшились на 27% (з 12,6 до 16,1 тис.га), а обсяги виробництва за період 2020-2023 років зросли на 34% (з 723 до 968 тис. т).

Станом на 17 вересня цукрового буряку виробниками області зібрано на площі  3,8 тис. га (23% до посівної площі), накопано 251,3 тис. т, а урожайність на цю дату становить 663 ц/га.

«Поточного сезону посушливі погодні умови дещо вплинули на вагу коренеплодів, і врожайність буряку залишається на рівні минулого року. Однак, з огляду на збільшення посівних площ, прогнозуємо зібрати не менше 1030,0 тис. т коренеплодів», — зазначає т.в.о. директора департаменту агропромислового розвитку Людмила Гончаренко. 

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *