Молоко дешевшає через зниження попиту з початком Великого Посту

Середньозважена ціна молока-сировини станом на 20 березня склала 13,94 грн/кг без ПДВ, що на 5 коп. менше порівняно до аналогічного показника минулого місяця.

Про це говориться у повідомленні Асоціації виробників молока. 

Середня закупівельна ціна молока екстра та вищого ґатунку склала 14,15 грн/кг без ПДВ, що на 5 коп. менше, ніж місяць тому. Діапазон цін на таке молоко в господарствах варіюється від 14,00 до 15,00 грн/кг без ПДВ. 

Середня ціна на молоко першого ґатунку склала 13,53 грн/кг без ПДВ, що на 4 коп. менше порівняно до другої половини лютого. Мінімальна ціна в господарствах склала 13,00 грн/кг, а максимальна — 14,28 грн/кг. 

Аналітик асоціації Георгій Кухалейшвілі зауважує, що молокопереробні підприємства переглянули закупівельні ціни на молоко-сировину через скорочення попиту на свіжі молочні продукти серед українців з початку Великого Посту. В даний період переробним підприємствам традиційно потрібно менше сировини. Також навесні в Україні збільшується пропозиція сирого молока від приватних домогосподарств.

«Тому найближчими тижнями ймовірна зміна балансу в бік збільшення пропозиції молока-сировини на ринку та скорочення попиту. Надалі, після Великодня, баланс попиту і пропозиції молока в Україні може знову вирівнятися», — прогнозують в асоціації.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *