Заборона Угорщини на імпорт меду з України завдала збитків угорським експортерам

України завдала збитків угорським експортерам />

Уряд прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана минулого року запровадив заборону на імпорт 24 сільськогосподарських продуктів із України, включаючи зерно, свинину, а також мед. 19 лютого уряд скасував заборону на імпорт меду, що викликало протести близько 22 тисяч бджолярів країни, котрі стверджували, що дешевий мед з України знижує ціни та погрожує витіснити їх з бізнесу

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на УНН.

Попри протести, Угорщина не буде продовжувати заборону на імпорт меду з України, оскільки попередня заборона не мала позитивного впливу на ціни на місцевому ринку і завдала збитків компаніям, що експортують мед до ЄС, заявив міністр сільського господарства країни Іштван Надь.

Він пояснив, що одностороння заборона на імпорт не мала позитивного впливу на місцевий ринок, оскільки оптові закупівельні ціни не зросли настільки, на яку сподівалися місцеві фермери, і в той же час він завдав збитків компаніям, які упаковували та експортували мед до ЄС.

За його словами, експортерам меду потрібен український мед, оскільки інакше вони не зможуть забезпечити контрактні постачання.

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *