Міністра агрополітики взяли під варту із можливістю застави 75,7 млн грн

Суддя ВАКС задовольнив клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та застосував до міністра агрополітики Миколи Сольського запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів до (24 червня 2024 року), але в межах строку досудового розслідування.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на epravda.

Альтернативою тримання під вартою суд визначив ставу у 75,7 млн грн.

У ході засідання у четвер прокурорка Спеціалізованої антикорупційної прокуратури просила суд про обрання Сольському запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у 200 млн грн. При цьому обвинувачення наполягало саме на триманні під вартою, аргументуючи це тим, що 1) існує ризик перешкоджання слідству; 2) ризик впливу на свідків та 3) ризик переховування від слідства.

На її думку, “тяжкість злочину” є підставою обмежувати свободу особи, яку звинувачують у такому злочині. Крім того, вона апелює до того, що Сольський неодноразово перетинав кордон під час дії воєнного стану. Як згодом уточнив його адвокат, всі перетини кордону були зумовлені робочим відрядженням, і один – офіційно погодженою відпусткою.

Також, вважає позиція захисту, немає доказів щодо того, що Сольський міг перешкоджати слідству, або ж впливати на свідків. Щодо розміру застави, адвокат також просив суд її зменшити, адже з урахуванням сплачених податків зі статків підзахисного сума у 200 млн грн є непідйомною.

Читайте також: Земельні схеми: в чому підозрюють міністра агрополітики.

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *