Забюрократизована робота постачальників спонукає аграріїв відмовлятися від використання газу — думка

Неповоротка і вкрай забюрократизована робота постачальників блакитного палива спонукає аграріїв відмовлятися від використання газу.

Про це в матеріалі на Elevatorist.com «Сушка зерна на трісці — як стати економічно ефективним господарем та зберегти нервову систему» розповів директор ТОВ «Мрія» Іван Чайка.

«Ці організації, які займаються постачанням, таке враження, що вони працюють на шкоду собі і тим людям, яким вони постачають свою продукцію. Ми скільки туди не зверталися — це постійні якісь підніжки. Ти не знаєш, що буде завтра, ти не знаєш, чи будеш ти сушити в цьому році, чи не будеш зовсім. Тільки закінчується сезон, починаєш знімати газові ті лічильники, везти їх на перевірку, потім чекаєш — перевірять його за тиждень, чи за місяць, чи за три місяці. Потім все перевірили, привезли, поставили. Все? Все! Ми запустимо вчасно в цьому році газ? Так, не хвилюйтеся! І тільки-но підходить термін, що треба вже сушити, а ми ще 3 тижні ходимо, збираємо якісь дозволи», — говорить Іван Чайка.

В компанії «НОВИЙ ЕЛЕВАТОР» зазначають, що фермерів, охочих перейти на відновлювальне паливо, стає все більше. За рік значно зросла кількість заявок саме з цього сегменту аграріїв. Тому на виробництві навіть довелося розширити лінійку обладнання — на заводі почали випускати комплекси-тандеми (сушарка+теплогенератор) з різною потужністю.

«Комплекс був раніше потужністю 3000 тонно-відсотків на добу, а в минулому році наші конструктори розробили та ми запустили лінійку на 500-1000-2000 і на 4000 тонно-відсотків. Тобто, з’явилися 3 моделі поменше, і одна більша», — розповів технічний директор компанії «НОВИЙ ЕЛЕВАТОР» Ігор Ропан.

Читайте також: Cушіння зерна в тандемі дає змогу зняти 20% вологи за один прохід — думка

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *