Виробник елеваторного обладнання з Харківщини подав на росію в ЄСПЛ

Пошкоджений завод компанії Сокіл в Харківській області

Виробник елеваторного обладнання ЗЕО «Сокіл», потужності якого розташовані в Харківській області, подав на росію позов до Європейського суду з прав людини через завдані збитки.

Про це в інтервʼю на Elevatorist.com розповів директор з продаж ЗЕО «Сокіл» Євген Костоянц.

«Ми подали позов до ЄСПЛ на рф. Наші збитки — більш 3 млн доларів. Ми робили оцінку, враховуючи розбиті будівлі, постраждале обладнання, воно частково було вкрадене. Правоохоронці нам його повернули, але обладнання потребує ремонту», — розповів Костоянц.

В травні 2022 року після звільнення Руської Лозової (там розташовані потужності підприємства) компанія  отримала дозвіл від військових та поліції, і під супроводом змогла подивитися на виробничі приміщення. Вони були частково розбиті, але взагалі залишалися на місці.

«Щось посікло уламками, щось погоріло, станок ЧПУ розбитий був, влучило в той цех. Окупанти не мали змоги пограбувати завод, тому що він знаходився на лінії зіткнення. Розчистили всі завали, і після цього ми вивезли все обладнання в Харків. Демонтували обладнання, ЧПУ частково вціліли. В нас на сьогодні цілі 2 лазерних станки, координатно-пробивний станок 2 шт, 2 листогиби. Один листогиб зараз відновлюємо, він був побитий», — каже Костоянц.

Зараз компанія відновила роботу і продовжує виготовляти елеваторне обладнання.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) повернули приватному підприємству з Харківщини, яке виробляє елеваторне обладнання, майно на майже 40 млн грн.

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *