Поблизу румунсько-українського кордону збудували найбільший термінал в Європі, проєктна потужність — 3 млн т

GRAMPET Group, лідер приватних залізничних вантажних перевезень у Румунії, оголосив про завершення будівництва та початок випробувань найбільшого перевантажувального терміналу для сільгосппродукції в Європі. Інвестиції склали 10 млн євро.

Про це пише Forbes Romania.

Термінал розташований у Дорнешті (повіт Сучава), на кордоні з Україною.

«Румунія відіграє важливу роль у роботі коридорів солідарності, створених країнами-членами ЄС для полегшення транспортування вантажів з України. Після початку війни залізничні оператори групи GRAMPET зробили значний внесок у згладжування руху та відновлення основних коридорів на осі Північ-Південь, забезпечивши перевезення понад 1,5 млн т вантажів з України», — розповів президент GRAMPET Group Груя Стойка. 

За його словами, новий комплекс у Дорнешті дозволить транспортувати 240 тис. т зерна на місяць, ставши таким чином стратегічним пунктом у спрощенні руху вантажів до порту Констанца.  

Читайте також: Новий термінал з перевалки зерна незабаром почне роботу на румунсько-українському кордоні

При максимальній проєктній потужності 3 млн т комплекс оснащений станцією навантаження вагонів (довжиною 128 м) і станцією розвантаження (довжиною 120 м), які дозволяють одночасно навантажувати/розвантажувати 8 вагонів. Обладнання аналогічне обладнанням терміналів морських і річкових портів, що дозволяє транспортувати продукцію без втрати якості та з максимальною продуктивністю — 500 т на годину.

Як повідомлялося раніше, Фонд Говарда Баффета The Howard G. Buffett Foundation спільно з ADM зробили інвестиції в «сухий порт» на кордоні з Угорщиною.

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *