Компенсація вартості сільгосптехніки: у списку менше 1000 найменувань

Відновлена урядом програма часткової компенсації державою вартості сільгосптехніки та обладнання українського виробництва офіційно стартувала.

Відповідний наказ про формування та затвердження Переліку вітчизняної техніки та обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується коштом бюджету, підписала перший віцепрем’єр-міністр України — міністр економіки України Юлія Свириденко.

Як говориться у повідомленні міністерства, завдяки реалізації програми цього року аграрії, що купуватимуть у виробників, внесених до переліку, заощадять на придбанні 25%. Імпорт сільгоспмашин та обладнання може зменшитись до 10%. До того ж програма сприятиме створенню близько тисячі нових робочих місць.

Станом на 8 квітня 2024 року до оновленого переліку увійшло 964 номенклатурних позицій продукції 21 українського виробника сільгоспмашин та обладнання. За підсумками надходження та розгляду нових заяв виробників техніки та обладнання перелік буде оновлюватися.

«Щоб бути включеним до переліку, виробнику техніки та обладнання потрібно подати відповідну заявку та документи до неї до Міністерства економіки. Заявки щодо включення техніки та обладнання до переліку в поточному бюджетному періоді подаються до 31 жовтня. Техніка та обладнання за заявками, поданими після 1 листопада, можуть бути включені до переліку на наступний рік», — зазначили у міністерстві. 

Щоб отримати часткову компенсацію від держави вартості придбаної техніки чи обладнання, агровиробник має обрати постачальника з переліку на сайті Мінекономіки, придбати необхідну техніку та подати до уповноваженого банку заявку та підтвердні документи.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *