Українські аграрії збільшили обробку полів від гризунів

Сільгоспвиробники станом на 19 січня 2023 року (осінь 2022 року включно) обробили від мишовидних гризунів 530 тис. га (498 тис. га за 2022 рік).

Про це йдеться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства з посиланням на дані Держпродспоживслужби.

Так, оброблено:

  • озимі зернові культури — 304,0 тис. га;
  • озимий ріпак — 200,1 тис. га;
  • багаторічні трави — 14,9 тис. га;
  • інші культури — 11 тис. га.

Хімічним методом проти мишовидних гризунів оброблено 444,0 тис. га, біологічним методом — 86,0 тис. га.

Ареал розповсюдження гризунів у посівах озимих зернових культур та ріпаку становив 6-62% площ за середньої чисельності 1-2, макс. 3 (Волинська, Дніпропетровська, Запорізька, Миколаївська, Тернопільська обл.), в осередках Запорізької та Кіровоградської областей 4-5 жилих колоній на гектар з 1-6 жилими норами. У заселених гризунами багаторічних травах, садах, неорних землях, полях після просапних культур мали місце 1-3, в осередках Волинської, Дніпропетровської, Запорізької, Рівненської, Черкаської, Хмельницької областей 4-5 жилих колоній на гектар з 2-6 жилими норами.

«Якщо на одному гектарі посівів щільність мишоподібних гризунів сягає 3-5 і більше жилих колоній, то необхідно негайно приступити до їх знищення», — нагадують у відомстві.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *