Кернел не виплачуватиме дивіденди за 2022 ФГ

Агрохолдинг «‎Кернел»‎ не виплачуватиме дивіденди за 2022 фінансовий рік через чисті збитки в $41,1 млн, завданий холдингом за вказаний період.

Про це йдеться у повідомленні компанії на Варшавській фондовій біржі.

Зазначається, що відповідне рішення ухвалили акціонери холдингу на зборах 20 грудня 2022 року.

«‎Kernel Holding S.A. повідомляє про проведення річних загальних зборів акціонерів 20 грудня 2022 року, на яких оголосила нульові дивіденди за фінансовий рік, що закінчився 30 червня 2022 року»‎, — зазначається у біржовому повідомленні групи.

Читайте також: «‎Александр Чеснакофф: Банки мають обмежений ресурс, тому видають його тим, хто має найбільшу потребу»‎ 

Нагадаємо, що показник EBITDA «Кернел» впав на 40% у річному порівнянні до $168 млн на фоні скорочення виручки на 51% до $655 млн. У натуральному вираженні «Кернел» мав падіння експорту зернових на 68% до 710 тис. т та зменшення продажу сонячної олії на 14% до 460 тис.т. 

Чистий прибуток «Кернел» за липень-вересень склав $162 млн (-23% у річному порівнянні). Операційний прибуток компанії до зміни в обіговому капіталі становив $181 млн, що лише на 7% менше в порівнянні з аналогічним показником торік.

Спеціалісти інвестиційної компанії Eavex Capital вважає, що звіт з різким погіршенням фінансових показників «Кернел» є відображенням проблем з експортом зернових, а також зменшення масштабів компанії після продажу частини земельного банку у першій половині цього року.

Водночас експерти додають, що якщо військові ризики не продовжать збільшуватися, то існує досить висока ймовірність, що співвідношення боргу «Кернел» до EBITDA повернеться до нормального значення в межах 3,0х до червня 2023 року‎.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *