Біопрепарати покращують доступність поживних речовин за використання органічних добрив

Підприємство «Терезине» спеціалізується на тваринництві та проводить велику роботу з органічними добривами. Саме біологічні препарати дають можливість покращити доступність поживних речовин, підвищити біологічну активність у ґрунті та покращити стійкість рослин до хвороб.

Про це розповів головний агроном ТДВ «Терезине» Олександр Мороз під час панельної дискусії «Біологізація в агро. Кроки до втілення» в межах дводенного форуму Agro Ukraine Summit. 

Він додав, що на підприємстві багато років активно практикують біологізацію та є прибічниками розумного поєднання хімічних і біологічних препаратів та продовжують проводити дослідну роботу з використання біопрепаратів BTU. 

Олександр Мороз, головний агроном ТДВ «Терезине»

Для покращення родючості ґрунту ми активно використовуємо Граундфікс, який дає можливість покращити доступність для рослин таких сполук як фосфор і калій. Вже протягом 4 років застосовуємо біологічний захист проти шкідників у овочівництві в закритому ґрунті та садах. Мікофренд використовуємо для обробки насіння озимих зернових. Склероцидом боремося з білою гниллю, результат задовольняє. Загалом із застосуванням біопрепаратів маємо прибавку врожайності: на соняшнику — 0,5 т/га, на сої — 2 ц/га.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *