Україна отримала $230 млн від Японії на відновлення агросектору

До державного бюджету України надійшла позика обсягом $230 млн від уряду Японії в межах проєкту Світового банку «Екстрений проєкт надання інклюзивної підтримки для відновлення сільського господарства України (ARISE)».

Як говориться у повідомленні Міністерства фінансів, кошти було залучено із Цільового фонду сприяння необхідному розширенню кредитування для України (ADVANCE Ukraine). 

«В умовах війни сільське господарство зазнає значних збитків, що ставить під загрозу продовольчу безпеку не тільки в Україні, але й в усьому світі. Залучення коштів у межах ARISE є важливим внеском у забезпечення доступу для фінансування аграрного бізнесу України. Вдячні команді Світового банку та уряду Японії за своєчасну підтримку з перших днів повномасштабного вторгнення», — зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Проєкт ARISE має на меті підтримку доступу сільгоспвиробників до фінансування через пільгове кредитування (компенсація видатків за програмою «5-7-9%») та покращення доступу малих господарств до фінансування через гранти. 

Обсяг фінансування проєкту наразі становить $550 млн, з яких:

  • $500 млн будуть спрямовані на фінансування Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» в 2023-2024 роках із фокусом на аграрні підприємства;
  • майже $50 млн передбачено на гранти для малих сільгоспвиробників. 

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *