Україна отримала $30 млн на пілотний проєкт страхування інвестицій

Багатостороннє агентство з гарантування інвестицій (MIGA) виділило Україні $30 млн на реалізацію пілотного проєкту зі страхування інвестицій.

Про це говориться у повідомленні Урядового порталу.

Як заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на відкритті V Українсько-німецького економічного форуму в Берліні, Україна працює над мінімізацією воєнних ризиків для інвесторів.

«MIGA має успішні кейси в країнах, де велися терористичні дії. Агентство виділило Україні $30 млн на реалізацію пілотного проєкту зі страхування інвестицій. Ми продовжимо й будемо нарощувати цю роботу з усіма страховими агентствами Європи та світу», —  підкреслив Шмигаль.

За його словами, Україна також розраховує, що Міжнародна фінансова корпорація (IFC) винесе на затвердження Ради директорів Світового банку пакет фінансової допомоги для залучення інвесторів.

Шмигаль зауважив, що для сприяння інвестиціям Україна відновила приватизацію, поглиблює дерегуляцію, створює умови для швидких інвестицій. Також урядом подано зміни до закону про так званих «інвестиційних нянь», що розширює коло потенційних інвесторів.

Прем’єр підкреслив, що Україна сформувала широке інвестиційне меню — понад 500 інвестпроєктів та можливостей у 10 галузях економіки із загальним потенціалом на суму понад $400 млрд.

«Інвестиції потрібні Україні для зростання. Але так само Україна потрібна європейському бізнесу для реалізації сміливих та перспективних ідей», — запевнив Шмигаль.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *