Підсумки року роботи ЕКА: переробка та агропродукція — у лідерах

Експортно-кредитне агентство (ЕКА) за 2023 рік застрахувало кредитні договори експортерів обсягом 1 млрд грн та договори зовнішньоекономічної діяльності українських підприємств обсягом 64 млн грн і підтримало сумарно 7,84 млрд грн експорту товарів і послуг.

Про це говориться у повідомленні ЕКА.

Страхова відповідальність ЕКА склала 934,35 млн грн, а одна гривня страхової відповідальності конвертувалася таким чином у 8,39 грн майбутньої експортної виручки.

«Завдяки співпраці з агентством український бізнес у 2023 році зберіг і створив 3077 робочих місць», — додали в агентстві. 

Найбільше продукції українські виробники, застраховані в ЕКА, продавали своїм клієнтам з Польщі, Німеччини та Туреччини, а найбільше експортованих товарів належали до продукції переробної промисловості, сільського, лісового та рибного господарства та оптової торгівлі.

Станом на 1 січня 2024 року ЕКА співпрацює з десятьма українськими банками, які надають фінансування експортерам під страхове покриття агентства за індивідуальним принципом або за програмою портфельного страхування. Серед лідерів: «Райффайзен Банк», «Укргазбанк» та «Ощадбанк».

Найбільш активно у 2023 році користувалися можливостями, які надає експортерам співпраця з ЕКА та банками, у Хмельницькій області (2,43 млрд майбутньої експортної виручки), м. Києві (1,35 млрд грн) та Дніпропетровській області (829 млн грн).

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *