В комунальній теплиці на Полтавщині збирають перший урожай огірків

У комунальній теплиці селища Опішня, що на Полтавщині, вже зібрали 200 кілограмів огірків, розповів керівник комунального підприємства “Опішня-Агро” Нагіман Ібрагімов. З його слів, цього року овочі вродили раніше, ніж 2023-го через швидке потепління.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на Суспільне.

За словами керівника комунального підприємства “Опішня-Агро” Нарімана Ібрагімова, насіння висіяли 20 лютого, а через місяць розсаду висадили в теплицю.

«Погодні умови цього року були хороші, сонця було багато. І через 20 днів у нас уже пішов перший урожай. Для нас було це неочікувано, що ранній такий урожай. У нас люди люблять корнішони, і це було остаточне таке рішення, що це “Мадрілен” [сорт огірків], — розповів Наріман Ібрагімов.

Площа цієї теплиці – більше 3 соток. Вона оснащена твердопаливним котлом та крапельною системою поливу. Окрім огірків, у ній посадили редиску, цибулю та помідори. За словами Нарімана Ібрагімова, взяли три види – ранні два і один рожевий.

«Наша теплиця функціонує вже майже два роки. Так сталося, що ми її запустили під час широкомасштабного вторгнення. І особливо актуальна вона стала, коли була катастрофа на Каховській ГЕС, ціни виросли на овочі, то якраз вона була доречна», – повідомив голова Опішнянської громади Микола Різник.

За минулий рік у теплиці зібрали чотири тонни огірків. Їх роздавали у місцеві школи і дитсадки, передавали у військові частини області та передову, а також продавали людям та в магазини. Так реалізують і цьогоріч.

«Вони минулого року заробили, підприємство вийшло на чистий прибуток – мільйон гривень. І по теплицях і по овочах. І тепер вони за ці кошти самі функціонують», – прокоментував Микола Різник.

Зі слів Миколи Різника, у громаді планують побудувати нові теплиці.

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *