Експерти розповіли, коли подорожчає кукурудза

Ціни на кукурудзу наразі в Україні просіли через наповненість заводів, але вже на початку наступного тижня почнуть зростати.

Такий прогноз озвучили експерти аналітичного центру сільгоспкооперативу «ПУСК», говориться у повідомленні Всеукраїнської Аграрної Ради.

«Вже 19 січня у порту Одеси ціни на кукурудзу прогнозуються на рівні $158-164 за тонну, а 26 січня очікується $160-165 за тонну», — уточнили аналітики.

Водночас, на їхню думку, передумов для зменшення цін на кукурудзу немає. Навпаки, прогноз світового споживання цієї культури у світі суттєво зріс — з 900 млн т до 1,2 млрд т, тоді як оцінки запасів та виробництва кукурудзи у світі залишилися без змін.

«На 15 січня 2024 року Україна вже продала 1,5 млн т кукурудзи в цьому маркетинговому році та продовжує динамічно поставляти її на зовнішні ринки. Так, на лютий вже законтрактовано 2,3 млн т кукурудзи. З березня на ринок вийде аргентинська кукурудза, що мало би зменшити вартість цієї культури на ринку, але через проблеми у Червоному морі зросла вартість морських перевезень, і це нівелює вплив аргентинської кукурудзи на глобальний ринок», — додали експерти.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *