Фермери просять спростить процедуру доступу до грантових програм

Кредитне навантаження в агросекторі сьогодні значно більше, ніж у попередні роки. І важливо мати дієвий механізм, який дозволить, не враховуючи фінансові результати попереднього року, дофінансувати посівну цього сезону. Водночас державі потрібно робити акценти на підтримку малих аграріїв, адже вони знаходяться в неконкурентних умовах із великими агрокомпаніями.

Про це повідомив власник господарств «Моя Земля 2015» та ТОВ «Полтава Агро» Григорій Шамрицький під час фермерського зльоту «Кооперація на 360°». 

«У довгостроковій перспективі, але цим варто вже займатися сьогодні, потрібно розвивати переробку і тваринництво. Для цього необхідно створити якісні дієві гранти, оскільки діючі програми, на жаль, не для всіх доступні. Зокрема, залучити грантові кошти не можуть невеликі аграрії. От скажіть, який фермер може співфінансувати переробку в розмірі 8 млн грн?» — зазначає Григорій Шамрицький.

За його словами, вивчення грантових програм, де передбачається створення 25 робочих місць, показало, що на це доведеться витратити чимало коштів, яких у аграріїв немає. 

«Тому, на мою думку, потрібно максимально спростити процедуру доступу до грантових програм із мінімальними обмеженнями без встановлення кількості працівників», — вважає Григорій Шамрицький.

Людмила Лебідь, AgroPortal.ua

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *