Закупівельні ціни на свинину зросли до 65 грн/кг

Закупівельні ціни на свиней забійних кондицій у середині березня ще зросли.

Про це говориться у повідомленні асоціації «Свинарі України». 

«За підсумками торгів минулої п’ятниці, оператори переглянули ціни реалізації живця в середньому на 4,5-6% у бік зростання. Так, в усіх регіонах країни більшість товарних партій живця цього тижня закуповують по 65-66 грн/кг, хоча епізодично зустрічаються цінові пропозиції на рівні 67 грн/кг. Середньозважена ринкова позначка зупинилася на рівні 65,4 грн/кг, що на 4,7% вище за показник попереднього тижня», — уточнили фахівці. 

Як зазначають в асоціації, думки операторів щодо подальшої цінової динаміки типово різняться. 

«Частина м’ясопереробників очікує на зміну вектору руху цін, заявляючи про млявість реалізації, несприятливі для активнішого споживання погодні умови і початок передвеликоднього посту. Низка інших, навпаки, відзначають відносно рівні продажі, тому не передбачають помітної зміни цін. 

Водночас про профіцит кондиційної свинини наразі не йдеться: місцями шириться інформація про активну пропозицію великовагових тварин із боку населення та/чи дрібних ситуативних фермерів, проте ані за обсягами, ані за якістю, на думку низки заготівельників, така пропозиція істотної конкуренції промисловій свинині не складає», — підсумували в асоціації. 

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *