Виробництво молока в Україні скорочується

Україна скорочує обсяги виробництва молока через низку причин.

Про це розповів аналітик Асоціації виробників молока Георгій Кухалейшвілі, пише Milkua.info.

За попередніми даними Держстату, в січні-квітні 2023-го господарства всіх категорій виробили близько 2,145 млн т молока-сировини, що на 4,93% менше порівняно з минулорічним періодом. У квітні обсяг надоїв становив 646,1 тис. т, що на 2,37% менше квітня 2022 року. 

«Попри те, що в Україні триває сезон «великого молока», виробникам невигідно збільшувати обсяги надоїв через зниження закупівельних цін на сировину. На ціни тисне низький попит на молочну продукцію на внутрішньому і зовнішніх ринках. Близько 9 млн українців залишили країну внаслідок війни. Купівельна спроможність значної кількості громадян скоротилася через зменшення доходів, втрати роботи і погіршення якості життя», — пояснив експерт. 

Крім того, українська молочка вже не користується попитом на ринку ЄС, який перенасичений біржовими товарами місцевих виробників. На традиційних ринках збуту, таких як Молдова, країни Південного Кавказу і Середньої Азії, споживачі купують менше молочної продукції в умовах споживчої інфляції. На складах в Україні накопичуються запаси сухого збираного молока і молочної сироватки, які проблематично реалізувати.

На скорочення надоїв також вплинуло зменшення поголів’я великої рогатої худоби. Згідно Держстату, станом на 1 травня 2023 року в присадибному і промисловому секторі утримується 2,55 млн голів ВРХ, зокрема 1,355 млн корів. Порівняно з аналогічною датою минулого року поголів’я ВРХ скоротилося на 215,8 тис. голів (-8,5%), а кількість корів — на 104,8 тис. голів (-7,73%).

Источник: www.agroportal.ua

Один коментар

  1. Я хотіла б поділитися своїм чудовим досвідом роботи з ворожкою Марією Миколаївною. Її талант і здатність передбачати майбутнє просто вражають. Завдяки її допомозі я змогла повернути мого чоловіка і відновити нашу сім’ю.

    Спочатку я була скептично налаштована щодо ворожки та містики загалом, але я була настільки відчайдушною і готовою на все, щоб повернути свого коханого, що зважилася на консультацію з Марією Миколаївною. Від самого початку я відчула силу її енергії та впевненість у тому, що вона може допомогти мені.

    Марія Миколаївна провела для мене глибоке ворожіння, використовуючи різні техніки та інструменти, щоб отримати чітке уявлення про мою ситуацію і причини, що призвели до розставання. Її точність в описі мого життя і стосунків була вражаючою. Вона не тільки розкрила деталі минулого, а й дала мені надію на майбутнє.

    Одним із найважливіших моментів була її допомога у виправленні мого емоційного стану та спрямуванні позитивної енергії на відновлення стосунків. Вона дала мені мудрі поради та запропонувала ритуали, які допомогли мені відновити контакт із моїм чоловіком і подолати наші розбіжності.

    Через деякий час я почала помічати позитивні зміни в наших стосунках. Мій чоловік став більш відкритим і уважним, і ми почали знаходити спільну мову знову. Поступово ми долали перепони, які призвели до нашого розставання, і врешті-решт змогли відновити нашу сім’ю.

    Я щиро вдячна цій чудовій жінці за її щиру увагу та турботу про моє щастя. Її дар допоміг повернути мого чоловіка і возз’єднати нашу сім’ю, і я не можу їй цього достатньо висловити. Якщо ви опинилися в ситуації, коли вам потрібна допомога, я настійно рекомендую звернутися до Марії Миколаївни. Її професіоналізм, інтуїція та вміння працювати з енергією дійсно вражають.

    Якщо у вас виникли життєві труднощі, то зателефонуйте Марії Миколаївні за телефоном +38 097 2055050 або на ватцап, вайбер +49 160 4516821

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *