Одне з найкращих насіннєвих господарств України запрошує аграріїв на День поля

Державне підприємство «Експериментальна база «Дачна» Селекційно-генетичного інституту НААН 15 червня 2023 року запрошує аграріїв на всеукраїнський День поля. Сьогодні Селекційно-генетичний інститут НААН і мережа його дослідних господарств залишаються чи не єдиним діючим острівцем науки на півдні, що може забезпечити агровиробників якісним та доступним насінням вітчизняної селекції необхідних репродукцій.

Як розповідає директор господарства Михайло Семеніхін, у своєму розпорядженні ДП «ЕБ «Дачна» має більше 100 сортів і гібридів, при цьому вони передбачені персонально для кожного регіону.

«Щорічно в нашому господарстві вирощується від 22 до 25 сортів високоврожайної озимої пшениці, 5 — озимого ячменю, 6 сортів ярого, а також нові сорти гороху та інших культур. В сортименті «Дачної» є сорти, за морфологією схожі на європейські, але з більш високою продуктивністю та адаптовані до місцевих умов; сорти з комплексним імунітетом; сорти напівкарликового типу», — зазначає Михайло Семеніхін.

За словами директора Селекційно-генетичного інституту Вячеслава Соколова, сорт і насіння стають найбільш доступним і ефективним засобом забезпечення сільгоспвиробництва, адже кожен новий сорт і сортозаміна може дати 15-20% додаткового врожаю, а сортооновлення високоякісним сортовим насінням високих репродукцій забезпечує ще 10-15% урожаю зернових культур. 

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *