Тваринники платять більше за логістику, ніж за сам корм

На сьогодні, крім вимикання світла, тваринники зіткнулися з подорожчанням логістики. І до війни покупні корми обходились дорого через витрати на доставку. Але зараз логістика подорожчала втричі.

Про це розповів власник «Шабської ферми» та «Європейської сироварні» на Одещині Ростислав Зіновський, пише Мilkua.info.

«Зараз логістика подорожчала втричі. Іноді за транспорт платимо більше, ніж за сам корм. Приміром, висівки достатньо дешеві, але привезти їх коштує дуже дорого. Тому логістика сьогодні — це найбільший виклик. Сподіватимемося, що наші партнери-переробники будуть працювати, а ми дочекаємось перемоги без великих втрат», — зазначає Ростислав Зіновський.

За його словами, невирішених проблем господарство не має: деякі кормові інгредієнти, добавки чи препарати, які зараз недоступні, або немає можливості їх доставити, замінили або й узагалі відмовились.

«У молочному скотарстві результати досягаються повільно. Торік доїли на корову в середньому 34-35 л молока на день (у перерахунку на базисну жирність). Цьогоріч середньодобовий надій на корову становить 37 л, у натуральному вираженні — 32 л», — зазначає Ростислав Зіновський.

Незважаючи на всі труднощі, ферма продовжує працювати, навіть удосконалює умови утримання телят. 

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *