Укрзалізниця пропонує експортерам агропродукції переорієнтуватись на Угорщину

Заступник директора департаменту комерційної роботи компанії «Укрзалізниця» Валерій Ткачов закликав аграріїв переорієнтуватися з польського на угорський напрямок у зв’язку зі спробами польських фермерів блокувати залізничні колії.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на interfax.

«У Польщі відбуваються страйки аграріїв. Не знаю, чим вони викликані, але сьогодні вже дійшло до блокування залізничних перевезень – під’їзних колій деяких терміналів і навіть спроби блокування магістральних шляхів. Ми очікуємо реакції правоохоронців Польщі. І взагалі необхідно якось вирішити цю ситуацію. Угорщина готова ці вантажі транзитом пропускати через свою територію. І, будь ласка, майте на увазі, що в Угорщині на сьогодні такої проблеми немає. Тому по можливості переорієнтуйте свої потоки й продовжуйте експортувати», – сказав він на онлайн-зустрічі з угорськими перевізниками у вівторок.

На сьогодні угорські стики недозавантажені, зазначив Ткачов. За його словами, є додаткові можливості збільшувати експорт та імпорт вантажів.

Раніше повідомлялося, що польські фермери-протестувальники біля ПП «Медика – Шегині» відкрили вантажний контейнер із с/г продукцією, вона висипалася на рейки.

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *