Українського зерна в Польщі не знайшли

Заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак заявив, що повідомлення про те, що українське зерно залишається в Польщі, незважаючи на ембарго, не підтвердилися, але разом з тим українська продукція витісняє польську на німецькому ринку.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на «Європейську правду».

Колодзейчак зазначив, що українське зерно наразі проходить через Польщу транзитом і не імпортується до країни.

«Ні пшениця, ні кукурудза, ні ріпак. Ці продукти тут не залишаються», – підкреслив він.

Представник міністерства розповів, що за останні кілька тижнів отримав кілька інформаційних повідомлень про нібито розвантаження українських товарів у Польщі, які мали б лише пройти лише через країну.

«Жодна з цих відомостей не підтвердилася», – зазначив він, хоча водночас закликав бути уважними до таких ситуацій і повідомляти про можливі порушення.

«Якби я протестував сьогодні, я б заблокував інший кордон. Я не хочу нікому тут натякати, але Польща ввела ембарго на продукти з України, які нас найбільше турбують.

Німеччина, ми також бачимо протести в Німеччині і голоси німецьких фермерів, що вони не хочуть цих продуктів з України, де можна побачити, що компанії багато купують у Польщі, але уряд не запровадив ембарго на ці продукти, які викликають занепокоєння, і німецький ринок також був відібраний у нас українською продукцією», – сказав заступник міністра.

За його словами, слід запровадити квоти на товари з України, що надходять до ЄС. Також слід зробити більш ефективним їх транспортування за межі ЄС.

«Наразі ми даємо себе витіснити із західноєвропейських ринків, і це факт», – підсумував він.

У вівторок по всій Польщі відбулися численні акції протесту фермерів, які блокували дороги, автостради, автомагістралі та прикордонні переходи з Україною. Фермери виступають проти напливу українських товарів, а також проти європейської політики, пов’язаної з так званим «Зеленим курсом».

Нагадаємо, вранці 20 лютого польські фермери перекрили залізницю біля КПП «Медика – Шегині» та висипали частину зерна з вантажного потяга на колії.

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *