Україна потребує модернізації системи зрошення через зміну клімату і воєнні дії, – Тарас Висоцький

Тарас Висоцький, виконувач обов’язків Міністра аграрної політики та продовольства України, провів онлайн-зустріч з представниками Світового банку.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на Мінагрополітики.

На зустрічі розглянули питання впровадження меліоративної реформи в Україні, а також обговорили вплив кліматичних змін та війни на зрошувальне землеробство. Експерти Світового банку представили дослідження ситуації в українській іригаційній системі.

Згідно з дослідженням, система зрошення в Україні потребує модернізації для адаптації до змін клімату. Для задоволення зростаючого попиту агросектору на водні ресурси, необхідно визначити території з доступними водними ресурсами. Окрім того, важливо децентралізувати іригаційні системи та перейти на крапельне зрошення.

Тарас Висоцький подякував за проведене дослідження, яке допоможе ефективно реалізувати меліоративну реформу. Він підкреслив, що зрошення має важливе значення для агросектору, особливо в умовах кліматичних змін. За словами Висоцького, цьогорічна посуха призведе до зниження врожаю зернових та олійних культур на 15% порівняно з 2023 роком. Результати дослідження Світового банку є важливими для розуміння загроз для сільського господарства та визначення пріоритетних територій для розвитку зрошувальних систем.

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *