Більша потужність та комфорт з новими телескопічними навантажувачами CLAAS вантажопідіймальністю від 3 до 4 тонн

Компанія CLAAS випустила п’ять нових телескопічних навантажувачів SCORPION у класі 3 та 4 тонни. Ці моделі відрізняються значним поліпшенням комфорту та зручності, а також підвищеною стійкістю та більшою вантажопідіймальністю. Новий привод VARIPOWER 3 з підвищеним тяговим зусиллям доступний за бажанням для SCORPION 738 і 742.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на пресреліз CLAAS.

Вісім телескопічних навантажувачів SCORPION в асортименті продукції CLAAS охоплюють вантажопідіймальність від 3,3 до 6,0 т і висоту підйому від 6,7 до 10 м. П’ять нових моделей вантажопідіймальністю від 3,3 до 4,2 т – SCORPION 733, 1033, 638, 738 і 742 – дали нове життя модельному ряду завдяки безлічі функцій, що підвищують продуктивність і комфорт, і покликані запропонувати клієнтам більше переваг, ніж будь-коли раніше.

Розумніший, сильніший і стабільніший

Завдяки підвищеному гідравлічному тиску нові телескопічні навантажувачі SCORPION мають на 300 кг більшу вантажопідіймальність – 3,3 т у початкових моделях 1033 і 733, та 4,2 т у SCORPION 742. Водночас, для забезпечення звичного балансу і стійкості, колісна база була збільшена на 100 мм, з відповідними модифікаціями противаги в задній частині.

Цей клас машин тепер також має переваги функцій SMART LOADING завдяки новому гідравлічному управлінню з електронним пілотним контролем. Операторам тепер доступні наступні автоматичні функції та допоміжні системи:

  • автоматичне повернення ковша в попередньо збережене положення: значна економія часу і зусиль при виконанні повторюваних завдань близько до землі;
  • функція автоматичного струшування ковша: нахильні плунжери забезпечують надійне вивантаження грудок і рівномірний розподіл сипучих матеріалів.
  • автоматичне втягування телескопічної стріли (не для SCORPION 1033): щогла автоматично втягується при опусканні телескопічної стріли, що значно зменшує навантаження на оператора.

Фокус на операторі: оптимізована ергономіка кабіни та потужний кондиціонер

Кабіна в SCORPION 733 – 742 була повністю перероблена. Перше, на що звертаєш увагу, – це зовнішній захисний кожух. Потім частково засклені двері, які відчиняються на 180 градусів і мають кватирку для поліпшення вентиляції кабіни. Нові відсіки та вантажні сітки забезпечують достатньо місця для зберігання речей на внутрішній стороні дверей. Крім того, було покращено звукоізоляцію дверей, щоб знизити рівень шуму в кабіні. 

Перероблена рульова колонка полегшує доступ до кабіни, а також створює більше простору для ніг оператора. Висоту та кут нахилу керма можна повністю відрегулювати, щоб ідеально пристосувати його до потреб оператора. Дисплей тепер розташований над кермом, що полегшує зчитування інформації.

Праворуч від рульового колеса знаходиться зміщена і витончена приладова панель з 3,5-дюймовим кольоровим екраном (опціонально – 7-дюймовим). Спереду – зручна поличка для смартфона, а зліва – новий блок управління системою опалення та кондиціонування.

Практичні функції для полегшення робочого дня

Ще одна нова функція – кнопка скидання тиску зліва на кронштейні заднього ліхтаря. Достатньо одного натискання, щоб скинути тиск у задніх з’єднаннях, що полегшує встановлення та зняття гідравлічних роз’ємів.

SCORPION може бути оснащений цілим рядом практичного додаткового обладнання для прибирання та обслуговування. У моделях з пневматичними гальмами біля підніжки кабіни є роз’єм для підключення пневматичного пістолета.

Ключові нові функції з першого погляду:

  • 5 нових SCORPION вантажопідіймальністю від 3,3 до 4,2 т і висотою підйому від 6,7 до 10 м;
  • розроблені для швидших та ефективніших циклів навантаження;
  • подовжена колісна база, модифікована противага та більший рульовий замок;
  • нова система кондиціонування з точним регулюванням температури та вентиляторів.

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *