У компанії ТАС Агро почали збирати ранні зернові

Збиральну кампанію в ТАС Агро розпочали з обмолоту ріпаку у Південному кластері. Жнива стартували в оптимальні строки, показники збіжжя повністю відповідають нормам. Згодом розпочнуть обмолот у інших кластерах, які розташовані північніше.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на допис на facebook сторінці ТАС АГРО.

«До жнив компанія ТАС Агро готувалася у посиленому режимі адже цьогоріч для аграріїв виникли додаткові фактори ризику – виключення електроенергії, бронювання співробітників тощо. Проте наші фахівці постійно слідкували за станом дозрівання культур, своєчасно вносили необхідні добрива і ЗЗР. Цьогоріч на полях підприємств будемо максимально використовувати власну техніку, оновлену впродовж року. Але не відмовлятимемось і від оренди комбайнів у зв’язку з економічною доцільністю. Загалом на жнивах буде задіяно 53 одиниці комбайнів.

Паралельно зі збиральною кампанією працюємо над організацією логістики й збутом вирощеного врожаю. Ретельно підготували власні потужності зберігання. На випадок перебоїв з електроенергією, для можливості безперебійної роботи, всі елеватори забезпечили генераторами», – розповідає Олег Заплетнюк, генеральний директор компанії ТАС Агро.

Під урожай 2024 року в ТАС Агро було засіяно 16,2 тис. га озимої пшениці, 7,9 тис. га озимого ріпаку, 16,5 тис. га кукурудзи, 16 тис. га сої та майже 18 тис. га соняшнику.

Незабаром одночасно з ріпаком почнеться обмолот ячменю. Збирати озиму пшеницю планують на початку липня.

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *