В озимій пшениці на Кіровоградщині виявили мікологічні хвороби

Спеціалісти управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області обстежили 3700 га посівів озимої пшениці з відбором зразків колоса на визначення мікологічних хвороб.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на Держпродспоживслужбу.

Згідно з висновками фітосанітарної експертизи Кіровоградської обласної фітосанітарної лабораторії на всіх площах виявлено альтернаріоз, ботрітіс сірий та борошнисту росу. На 49% площ – фузаріоз злаковий, тверду сажку пшениці на 44%, пукцінію злакову та іржу злакову – на 16% та 13% відповідно.

Слід розуміти, що аналізи в лабораторних умовах проводяться при підвищеній температурі та вологості, таким чином створюються умови для швидкого росту грибкових інфекцій. За таких умов проявляється уся прихована зараженість зерна, навіть якщо візуально зерно здається здоровим.

Варто зазначити, що погодні умови поточного року сприяли розмноженню грибкових інфекцій, тому аграріям необхідно приділити максимум уваги урожаю поточного року, визначити потенціальне призначення та необхідні умови його зберігання.

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *