Розблокування експорту та торговельні угоди залишаються пріоритетними для дипломатів, – Денис Шмигаль

Серед найважливіших завдань для дипломатів зараз – працювати над посиленням безпеки України та просувати українських виробників у своїх країнах, зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час наради з керівниками іноземних дипломатичних установ України.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на Урядовий портал.

Глава Уряду, зосередившись детально на економічних завданнях для дипломатичного корпусу, зауважив, що дипломати мають підтримувати й просувати українських виробників, які, попри війну, продовжують працювати в Україні, сплачувати податки, зберігати робочі місця.

«У перший рік повномасштабної війни ми втратили близько 30% економіки та 3,5 млн робочих місць. Але втрати економіки були менші, ніж прогнозувалися. Бізнес адаптувався й продовжує адаптуватися. Він потребує нашої допомоги. Цього року ми очікуємо навіть незначного зростання», – підкреслив Денис Шмигаль.

Він також акцентував увагу на логістиці. Пріоритетом роботи для дипломатів залишаються поставки українських товарів та продукції, зокрема аграрної. 

«В умовах блокування зернового коридору російською федерацією логістика через Європейський Союз стає для нас життєво необхідним фактором. Перед нами стоїть завдання допомогти нашим фермерам і дати вижити українській економіці. Треба докласти всіх зусиль, щоб не допустити продовження блокування українського експорту», – наголосив Прем’єр-міністр.

Крім того, очільник Уряду закликав надалі тримати високий темп роботи над торговельними угодами, зокрема ACAA (промисловий безвіз) та оновленою угодою про вільну торгівлю з Канадою, яка зі свого боку відкриває шлях до угоди СРТРР (Всеосяжна та прогресивна угода про Транстихоокеанське партнерство).

«Ми подали заявку й очікуємо на вступ до початку 2024 року. Всіх наших дипломатів, представників країн цієї угоди прошу активно включатись у роботу», – сказав Прем’єр-міністр.

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *