Протести фермерів в Румунії: уряд погодився задовольнити частину вимог

Міністерство сільського господарства Румунії та представники сільськогосподарських організацій країни 15 січня досягли угоди, яка задовольняє кілька вимог фермерів, що протестують та блокують кордон з Україною.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на БізнесЦензор.

Міністр сільського господарства Флорін Барбу повідомив, що угода включає 13 вимог фермерів. Водночас обговорення триватимуть, щоб знайти компроміс щодо невирішених запитів.

Уряд зобов’язався повністю субсидувати всі сільськогосподарські акцизи до 2026 року та негайно ввести в дію положення про субсидовані відсоткові позики.

За словами Маріуса Міку, одного з представників фермерів на переговорах, підписана угода не означає негайного припинення протесту, оскільки на їх тривалість можуть вплинути майбутні переговори з транспортниками, які триватимуть до четверга.

Міку додав, що важливо, щоб уряд до 31 січня дозволив відступ від обов’язкових правил сівозміни та 4% перелогових земель у кожній фермі.

Крім того, уряд задовольнив вимоги щодо компенсації збитків, завданих імпортом з України. Заходи включають чітке маркування зернових та інших товарів, а також електронний моніторинг пломб за допомогою GPS у порту Констанца.

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *