Німецькі фермери дали уряду термін до четверга

Протести німецьких фермерів, які блокували дороги з початку нового року, досягли кульмінації перед Бранденбурзькими воротами в Берліні в понеділок. За оцінками, там зібралось близько 30 000 протестувальників і понад 5 000 тракторів, що значно перевершило очікування організаторів і влади.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на euractiv.

Але «час переговорів настав», сказав президент Асоціації фермерів Йоахім Руквід на прес-конференції після переговорів з парламентськими групами тристороннього коаліційного уряду Німеччини.

«Зараз настав час припинити протести, принаймні на найближчі дні, звернутися до депутатів і провести переговори, орієнтовані на вирішення проблеми», – сказав Руквід.

Нагадаємо, що напередодні Різдва уряд Німеччини був змушений скоротити бюджет, щоб закрити прогалину в 17 мільярдів євро після того, як Конституційний суд визнав запропонований бюджет неконституційним. Щоб скоротити витрати, уряд також вирішив скоротити деякі дотації для фермерів. Однак через те, що це рішення викликало протести фермерів, уряд вже відступив від деяких із оголошених заходів.

Але фермерам цього було недостатньо, тому Асоціація фермерів Німеччини (DBV) дотримувалася своїх оголошених протестів, які зараз досягли свого останнього апогею в Берліні. Поки тривали останні промови перед Бранденбурзькими воротами, представники фермерських організацій зустрілися з керівниками парламентських груп федерального уряду, щоб обговорити свої позиції.

Після обговорень асоціації заявили, що були хороші пропозиції, але не було згоди щодо субсидії на сільськогосподарське паливо.

Йоахім Руквід, зі свого боку, поставив уряду конкретний ультиматум.

«Нам потрібен результат до вечора четверга», – сказав він, маючи на увазі день, коли має відбутися засідання з коригування бюджету, на якому буде ухвалено урядову пропозицію економії.

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *