Науковці розробили рекомендації по збиранню зернових культур в умовах воєнного стану

Наукові співробітники Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції НААН України розробили «Методичні рекомендації щодо збирання зернових культур в умовах воєнного стану та обмеженого ресурсного забезпечення».

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на допис на facebook сторінці Департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької ОДА.

Методичні рекомендації мають низку науково-обґрунтованих порад, спрямованих на збереження врожаю зерна та зниження втрат під час жнив 2023 року.

Головною вимогою у проведенні якісного збирання врожаю є оптимізація технологічного процесу з урахуванням біологічних і морфологічних особливостей зернових колосових культур, сортів, рівня врожайності, швидкості та рівномірності достигання зерна, фізико- механічних властивостей збиральної маси.

Вибір способу збирання і обґрунтування співвідношення між ними в конкретних умовах здійснюють, виходячи з погодних особливостей регіону, в якому розміщене конкретне господарство, забур’яненості посівів, агробіологічного стану стеблостою на початку збиральних робіт та оснащеності господарства відповідною збиральною технікою.

Роботодавцям рекомендують провести інструктажі з охорони праці та протипожежної безпеки працівникам, задіяним у збиральних роботах, та вжити ряд заходів,спрямованих на створення безпечних умов праці під час проведення збиральної кампанії в умовах військового стану в Україні.

Ознайомитись з методичними рекомендаціями можна за посиланням.

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *