На Одещині очікується рекордний врожай кавунів та динь

Очільник Одеської ОВА Олег Кіпер заявив у Telegram, що цього року область робить значний крок вперед у розвитку сільського господарства, зокрема в реконструкції меліоративних систем. Це має позитивно вплинути на врожайність регіону.

Ключові зміни відбуваються у відновленні зрошувальних систем. Ці проєкти фінансуються з обласного бюджету, і планується, що деякі з них будуть введені в експлуатацію вже цього року. В рамках програми «Аграрна Одещина» затверджено 12 пріоритетних об’єктів, що до 2026 року дозволить збільшити площу зрошуваних земель до 120 тисяч гектарів.

Реконструкція меліоративних систем допоможе зменшити втрати води та підвищити врожайність. Це забезпечить стабільний водний баланс у ґрунтах, що сприятиме підвищенню якості сільськогосподарської продукції та збільшенню обсягів виробництва.

Аграрії Одещини вже розпочали збір урожаю ячменю та пшениці. Також очікується рекордний врожай кавунів та динь. У порівнянні з минулим роком, площі під кавуни збільшились на 108,7%, а під дині – на 111,1%. Загальна площа баштанних культур складає 3,5 тисячі гектарів.

У регіоні також почали експериментальне вирощування одеської бавовни. Дев’ять підприємств вже засіяли поля загальною площею понад 5 гектарів. Результати вирощування різні: на полях, де є зрошення стан посівів кращий, ніж на богарі.

Таким чином, аграрний сектор Одещини отримує нові можливості для розвитку та збільшення врожаїв, що стане вагомим внеском у розвиток регіону.

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *