На Львівщині збільшують площі під капустою, огірками та цибулею

Вирощування овочів в сезоні 2024 у господарствах усіх категорій Львівщини прогнозується на площі 43,6 тис. га, на рівні площ минулого року. Згідно з прогнозами, є тенденція до збільшення площ під капустою на 2,5% та цибулею на 4,6% в порівнянні до площ минулого року. У сільськогосподарських підприємствах прогнозується збільшення вирощування огірків на 14% та цибулі на 6%, а загальна площа вирощування всіх овочів складатиме 2 тис. га.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на Департамент агропромислового розвитку Львівської ОВА.

В господарствах усіх категорій станом на 3 травня всіх видів овочів посіяли на площі 19,2 тис. га (44% до прогнозу), зокрема: моркви – 3,3 тис. га (76%), буряка столового – 3,3 тис. га (78%), цибулі – 4,3 тис. га (92%), часнику – 2,5 тис. га (100%), капусти – 4,6 тис. га (30%), огірків – 2,1 тис. га (30%).

У сільськогосподарських підприємствах всіх овочів посіяно близько 20% від загальної прогнозованої площі, зокрема моркви 65% до прогнозу, цибулі – 68%, буряка столового – 38%, капусти – 19,8%, огірків – 2% , інших овочів – 6%. 

«Основними гравцями на ринку овочів в області є населення, у них вирощується 96% продукції. Площі основних овочевих культур що в комерційному секторі, що в населення суттєво не змінились, оскільки в плані попиту/пропозиції овочів, зокрема основного «борщового» набору ситуація на ринку стабілізувалась», – прокоментувала Тетяна Гетьман, директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА.

Відповідно до технологічних термінів посіву та стабілізації сприятливих погодних умов у травні прогнозується посів помідорів, кабачків, пізніх сортів огірків і капусти.

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *