Минулого тижня ринок зернових та олійних залишався стабільним, – аналітики

В AgroMarket UUB від Української універсальної біржі оновлено підсумки за період 19-25 червня.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на пресреліз УУБ.

Внутрішній ринок

Впродовж минулого тижня на ринку зернових та олійних культур активність учасників продовжувала залишатися обмеженою. Зниженню цін на пшеницю сприяло не лише зменшення попиту, але й активна збиральна кампанія в США та очікування високої врожайності озимої в Причорноморському регіоні.

«Ринок соняшника та сої залишався відносно стабільними. З огляду на початок збирання ріпаку в Європі та прогнозів щодо зростання обсягів ріпакової олії нового врожаю, європейські виробники біодизеля скорочують попит на українську соєву та соняшникову олію, що призводить до зниження цін після їхнього різкого зростання в травні. За середньостроковим прогнозом, очікується, що волатильність зросте в міру розвитку вегетаційного періоду», – зазначають аналітики УУБ.

Цінові індикативи AgroMarket UUB станом на 25 червня:

  • кукурудза – 6 067,65 грн/т (+0,08%);
  • пшениця 2 класу – 6 987,50 грн/т (-0,01%);
  • пшениця 3 класу – 6 464,60 грн/т (-0,02%);
  • пшениця 4 класу – 5 745,05 грн/т (+0,10%);
  • соя – 17 811,71 грн/т (-0,10%).

Українська універсальна біржа продовжує активно працювати на аграрному ринку та пропонує новий рівень сервісу: організований ринок зернових – БІРЖОВІ ТОРГИ АГРОПРОДУКЦІЄЮ ВІД УУБ.

Це абсолютно новий ринок агропродукції, який стане надійним та безпечним помічником у бізнесі для усіх користувачів. У кілька кліків учасники ринку зможуть продати чи купити зерно за найвигіднішими цінами для себе. При цьому їм не потрібно буде перейматися жодними гарантіями безпеки та виконання таких угод, адже все це бере на себе організатор – Українська універсальна біржа. Це не лише економить час для учасників ринку, а й позбавляє зайвих фінансових та репутаційних ризиків у роботі. 

Що потрібно зробити уже зараз, щоб стати учасником цього ринку? Відповідь проста: розпочати процес акредитації (реєстрації). Її потрібно пройти лише один раз, і учасник отримує доступ до ринку: може продавати-купувати агропродукцію, чи й просто моніторити ситуацію на ринку, щоб вибрати найзручніший час для торгівлі. Тож навіть ті, хто планують брати участь у торгах лише за кілька місяців, уже активно реєструються (акредитуються), щоб набути статусу «члена біржі». 

Кілька простих кроків для реєстрації: 

  • перейти в систему;
  • заповнити реєстраційну анкету;
  • надати свої документи, а після перевірки підписати біржову документацію;
  • отримати статус члена біржі.

Світовий ринок (СВОТ)

Минулого тижня ф’ючерси СВОТ на пшеницю продовжували знижуватися через покращення перспектив урожаю озимих сортів Hard Red Winter (HRW). Ф’ючерсні контракти на кукурудзу та сою подешевшали через прогнози щодо сприятливих умов для вирощування цих культур.

«Оскільки збір урожаю пшениці в США наближається до 50% завершення, а врожаї в Україні та країні-терориста швидко просуваються, премія, яка раніше була додана через морози та посуху в Чорному морі, була скасована», – додають аналітики УУБ.

Щоб ознайомитися з оглядом цінових індикативів ринку, перейдіть у безкоштовний чат-бот для купівлі та продажу аграрної продукції в Телеграм – AgroMarket UUB, далі – «поділитись номером» і обираєте розділ «Аналітика».

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *