Логістика, знищена техніка та заміновані поля – з чим стикаються миколаївські аграрії

Очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім розповів про проблеми та загрози, з якими стикнувся регіон через повномасштабне вторгнення рф міжнародним медіа під час зустрічі з віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком. Німецький політик відвідав Миколаївську область 19 квітня.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на grivna.

За словами Віталія Кіма, миколаївські аграрії втрачають прибутки через проблеми з транспортуванням зерна.

«Тому що наші порти закриті через вторгнення. Миколаївський порт експортував у 2021 році 30 млн тонн зерна, а зараз – нуль. Через це у наших фермерів проблеми з логістикою. Їм потрібно вести зерно в Одесу. Вони втрачають гроші, на які вони виживають».

Начальник МОВА також зауважив, що наразі фермери використовують лише 82% полів області через замінування. За його словами, за минулі півтора роки вдалось розмінувати 125 тисяч га земель, ще 150 тис. га і досі залишаються небезпечними через російські міни.

«Через замінування багато підприємств закрилось, багато з них релоковані з Миколаївської області до західних областей України. Вони чекають, коли зможуть повернутись назад. Але зараз це робити ризиковано через обстріли», – зауважив Кім.

Аграрії Миколаївщини зазнають збитків і через знищену росіянами техніку. За словами Віталія Кіма, область втратила близько 1 200 одиниць різної техніки, зокрема комбайнів та тракторів. Також цілями окупантів ставали шкільні автобуси та машини швидкої допомоги.

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *