Ердоган хоче продовжити зернову угоду на два роки

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган наполягає на продовженні зернової угоди, що Росія раніше відмовилася робити. За словами Ердогана, ведеться активна робота щодо подальшого продовження зернової угоди після закінчення терміну її дії 17 липня. Саме ця тема стане одним з пунктів порядку денного на зустрічі з Путіним, якого чекають в Туреччині в наступному місяці.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на УНІАН.

«Ми сподіваємося, що вона буде продовжуватися що три місяці, а не кожні два місяці. Ми докладемо зусиль в цьому плані і постараємося збільшити її тривалість до двох років», – заявив Ердоган.

17 липня закінчується термін дії зернової угоди. Росія вже заявила, що не має наміру її продовжувати і вимагати, щоб з неї зняли частину санкцій і почали купувати її товари. Якщо угоду не продовжать, де-юре перестануть діяти дані Москвою обіцянки не заважати зерновому експорту з України.

До початку липня зернова угода практично перестала працювати, оскільки Росія відверто саботує роботу спільних механізмів її реалізації. Зерновози не можуть прибути в українські порти і забрати зерно, оскільки не проходять обумовлений угодою огляд в Туреччині.

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *