Україна в цьому році зможе збільшити експорт агропродукції на 15%, – USAID

За прогнозами український сільськогосподарський експорт цьогоріч зросте на 15%, «створюючи прибуток, щоб допомогти Україні захистити себе, одночасно годуючи світ», заявила заступниця адміністратора Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Ізобель Коулмен під час візиту до України.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на holosameryky.

Разом із посолкою США Бріджит Брінк і міністром розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександром Кубраковим Коулмен оглянула доставлений Україні буксир, «який допоможе кораблям доставляти українське зерно по всьому світу, що відіграє ключову роль для підтримки українського експорту та економіки України».

«Квітень став рекордним місяцем для українського експорту з моменту повномасштабного вторгнення Росії», – додала Брінку дописі в мережі Х.

Коулмен повідомила:

«USAID інвестує в сільськогосподарський сектор України від насіння до відвантаження, включаючи закупівлю цього буксира для підтримки безпечних експортних маршрутів річкою Дунай».

Кубраков розповів, що буксир, профінансований USAID і побудований національною компанією в Україні, передали портам Дунайського регіону.

«Це частина нашої спільної роботи з розвитку та модернізації експортної логістики», –написав він.
Український високопосадовець також повідомив, що за останні 4 місяці українським зерновим коридором пройшло майже 30 мільйонів тонн різних вантажів.

Він додав:

«Водночас Одещину щодня атакують російські безпілотники та ракети, і ми закликаємо цивілізований світ забезпечити системи ППО. Хочу підкреслити, що Україна все ще є одним із найбільших світових експортерів і впливає на світову економіку. Підтримка України дорівнює економічній стійкості світу».

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *