Через 10 років Україна нагодує весь світ – у Лондоні представили Стратегію розвитку АПК

Тарас Висоцький

Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький презентував Стратегію розвитку агропромислового комплексу на наступні десять років на міжнародній Конференції з питань відновлення України, що відбулася в Лондоні.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на Мінагрополітики.

Документ передбачає повну вертикальну інтеграцію, локалізацію та імпортозаміщення українського агросектору.

«Стратегія розвитку агропромислового комплексу України передбачає повну вертикальну інтеграцію із забезпеченням виробництва необхідних матеріально-технічних ресурсів і засобів виробництва. Також зростання виробництва зернових та олійних до 150 млн тонн за 10 років, нарощування внутрішньої переробки та виробництва продукції тваринництва та садівництва. Загальний інвестиційний портфель складає 57 млрд доларів», – розповів Тарас Висоцький.

Читайте також: Мінагрополітики прогнозує падіння сільгоспвиробництва на 10%.

Як зазначив перший заступник Міністра агрополітики, в Стратегії закладено відновлення зрошення для сільськогосподарських земель, що постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС. Також – поступове заміщення імпортних харчових продуктів на внутрішньому ринку. Крім того, в Стратегії передбачено розвиток зеленої енергетики – повна переробка вторинних відходів і вироблення до 10 млрд м3 біометану.

Нагадаємо, що рекордний врожай зернових та олійних – 106 млн т – Україна отримала в 2021 році. А за оцінкою заступника голови Всеукраїнської аграрної ради Дениса Марчука, внаслідок руйнування дамби Каховського водосховища аграріям, для того, щоб частково вийти на довоєнні показники, знадобиться не менше 8 років – 5 на будівництво нової дамби і 2-3 роки на відновлення господарств. Але це можливо лише після деокупації.

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *